Papa Francisc a oficiat prima messă din străinătate în Brazila

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax

Papa a decis să oficieze messa în interiorul sanctuarului, renunţând la ceremonia publică. Însă zecile de mii de credincioşi veniţi să primească binecuvântarea papală au putut urmări slujba pe ecrane uriaşe instalate în apropierea sanctuarului.

Suveranul Pontif a ajuns la basilică în papamobil, după ce s-a oprit de mai multe ori să salute mulţimea şi a îmbrăţişat un copil.

Vizita Papei în Brazilia nu a fost lipsită de incidente. Un scurtcircuit la metroul din Rio de Janeiro a dat peste cap circulaţia exact in ziua in care sute de mii de pelerini urmau să ajungă la slujba religioasă oficiată pe cunoscuta plajă Copacabana, ceremonie care a deschis festivităţile dedicate Zielelor Mondiale ale Tineretului Catolic. Mii de pelerini au încercat cu disperare să se urce în taxiuri sau în autobuzele foarte aglomerate, ca să ajungă la ceremonia religioasă de pe plajă.

Tot la Rio au avut loc şi proteste. În timpul întâlnirii Papei cu preşedintele Braziliei, Dilma Roussef, au avut loc confruntări între forţele de ordine şi mii de manifestanţi, care au protestat faţă de sumele uriaşe alocate de guvernanţii brazilieni pentru vizita Suveranului Pontif. Statul brazilian a cheltuit în jur de 50 de milioane de dolari pentru vizita Papei şi organizarea Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic.

Papa Francisc va rămâne în Brazilia până la sfârşitul săptămânii, iar mâine va participa şi el, pentru prima dată, la o slujbă specială oficiată pe tot pe plaja Copacabana. Cel puţin patru sute de mii de oameni sunt aşteptaţi la ceremonie, majoritatea fiind tineri veniţi din toate colţurile lumii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri