Papa Francisc califică abandonarea vârstnicilor drept o "eutanasie ascunsă"

Data publicării:
papa francisc facebook-1

Papa emerit în vârstă de 87 de ani, care nu a mai apărut în public de la canonizarea lui Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea în aprilie, a ajuns zâmbit, sprijinindu-se într-un baston, salutat călduros de succesorul său, scrie Mediafax.

În piaţa Sfântul Petru scăldată de soare, unde s-au reunit mii de persoane în vârstă - chiar foarte în vârstă -, Benedict al XVI-lea s-a aşezat într-o parte pentru a asculta împreună cu Francisc mărturiile vârstnicilor despre angoasele, dificultăţile dar şi bucuriile bătrâneţii.

El nu a participat însă la slujba de celebrare a 100 de preoţi în vârstă. Salutându-l pe predecesorul său, Francisc a explicat că este bucuros să-l vadă la Vatican: "Este ca şi cum ai avea un bunic înţelept acasă". În pofida dificultăţilor legate de vârstă, bătrânii pot fi "arbori care continuă să facă fructe", a insistat papa.

Pentru aceasta, el şi-a exprimat speranţa ca cei care nu au familie să fie primiţi în azile care să "nu fie închisori" ci "plămâni de umanitate într-un oraş, cartier, sau parohie". "Un popor care nu îşi tratează bine persoanele în vârstă este un popor fără viitor (...), pentru că îşi pierde memoria", a declarat papa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri