Papa Francisc, despre acordul cu privire la programul nuclear iranian: „Un pas necesar”

Data publicării:
PAPA FRANCISC 20-1

Papa Francisc a lansat duminică, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, un apel la încetarea tragediilor și a persecuțiilor comise în numele religiei în Africa și în Orientul Mijlociu și a salutat cu „speranță” acordul cu privire la dosarul nuclear iranian ca pe „un pas necesar către o lume mai sigură”, informează AFP, citat de Agerpres.

„O rugăciune neîncetată se ridică de la toți oamenii de bună credință către cei care și-au pierdut viața — mă gândesc în special la tinerii care au fost uciși joi la Universitatea din Garissa, la toți cei care au fost răpiți”, a afirmat Suveranul Pontif cu privire la atacul susținut joi de teroriști islamiști shebab asupra Universității kenyene din Garissa, soldat cu 147 de morți, în marea lor majoritate creștini.

Papa Francisc s-a adresat lumii întregi din balconul catedralei Sfântul Petru, cu ocazia tradiționalei binecuvântări rostite de Paște, "Urbi et orbi" (Către oraș și lume). „Implorăm darul păcii pentru Nigeria, pentru diferitele regiuni din Sudan și din Republica Democrată Congo”, a adăugat Suveranul Pontif.

De asemenea, Papa Francisc a solicitat comunității internaționale să nu rămână nepăsătoare față de „imensa tragedie umanitară care se derulează în Siria și în Irak”, precum și față de drama numeroșilor refugiați proveniți din aceste regiuni.

Papa a implorat Divinitatea să „aline suferințele numeroșilor noștri frați care sunt persecutați pentru numele lui Iisus”.

Papa Francisc a vorbit, de asemenea, despre "speranță" atunci când a făcut referire la acordul cadru încheiat la 2 aprilie la Lausanne între Teheran și marile puteri în dosarul nuclear iranian. El a apreciat că acest acord constituie un pas important către o lume mai sigură și mai fraternă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri