Papa Francisc face un nou apel la vaccinarea anti-COVID: „Este un act de iubire”

Data publicării:
Papa Francisc salută mulțimea
Papa Francisc salută mulțimea. Sursă foto: Getty Images

Papa Francisc a lansat un nou apel la vaccinarea împotriva COVID-19, spunând că aceasta este „un act de iubire”. Mesajul video vine după ce mai mulți cardinali tradiționaliști și-au exprimat scepticismul față de vaccin, relatează The Guardian.

„Grație lui Dumnezeu şi muncii multor oameni, avem acum vaccinuri care să ne protejeze împotriva COVID-19. Ele ne dau speranţa că vom pune capăt pandemiei, însă numai dacă sunt disponibile pentru toată lumea şi dacă lucrăm împreună”, a spus Papa Francisc în mesajul de sprijin pentru inițiativa „It's up to you” (Depinde de tine), o campanie de promovare a vaccinării în SUA.

Suveranul pontif, care s-a imunizat împotriva COVIID-19, a spus că vaccinarea cu un ser autorizat de autoritățile competente este „un act de iubire” și că „a contribui la asigurarea vaccinării majorităţii oamenilor este de asemenea un act de iubire. Iubire pentru sine, pentru familie şi prieteni, pentru toată lumea”.

„Vaccinarea este un mod simplu, dar profund, de a promova binele comun și de a avea grijă unul de celălalt, în special de cei mai vulnerabili”, a spus el.

Papa Francisc s-a confruntat cu scepticism cu privire la vaccinuri din partea unor cardinali tradiționaliști, inclusiv de la cardinalul american Raymond Leo Burke, unul din cei mai duri critici ai săi. Burke, care și-a exprimat scepticismul și față de măsurile de distanțare socială, a anunțat săptămâna trecută pe Twitter că „recent” a fost testat pozitiv pentru COVID.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri