Sari la conținut
News Alert

Papa Francisc în Bolivia: ceai din frunze de coca și crucifix cu secera și ciocanul

Papa Francisc a fost întâmpinat de garda de onoare şi de sute de oameni pe aeroportul din capitala Boliviei. A fost îmbrăţişat de preşedintele Evo Morales, după care cei doi le-au vorbit credincioşilor adunaţi pe aeroport.

„Frate Papă, Biserica a fost folosită în multe momente istorice pentru dominaţie, subversiune şi opresiune. Acum, bolivienii te întâmpină cu bucurie şi speranţă în suflet”, a spus preşedintele Boliviei.

La fel de bucuros de vizită a părut să fie şi Suveranul Pontif, care a avut un mesaj pentru liderul bolivian. El i-a transmis că Biserica Catolică trebuie să joace un rol mai important în această ţară, în contextul în care, din 2009, statul sud-american a fost transformat într-unul laic.

Papa Francisc şi Evo Morales au mers apoi la palatul prezidenţial, unde liderul Bisericii Catolice a primit un cadou inedit - un crucifix format din simbolul comunist secera şi ciocanul.

Este vorba de un crucifix asemănător celui creat de Luis Espinal, un călugăr iezuit asasinat în 1980.

Pentru că are un singur plămân, Papa Francisc a stat doar patru ore în La Paz, capitala situată la cea mai mare altitudine din lume - peste 3.600 de metri. Aerul este rarefiat aici şi, pentru a evita orice fel de probleme, el a băut ceai făcut din frunze de coca, un remediu tradiţional.