Papa Francisc în Brazilia: „Nu vă lăsaţi seduşi de idolii efemeri precum banii, succesul sau puterea!”

Data publicării:
francisc

Papa Francisc a oficiat prima sa mesă în străinătate la Sanctuarul Aparecida, cel mai mare loc de pelerinaj din Brazilia. În timpul slujbei, Suveranul Pontif le-a cerut tinerilor să se ferească de „idolii efemeri” precum banii, succesul şi puterea. Mesajul său a fost urmărit pe ecrane imense de peste 200.000 de persoane, care au îndurat ploaia şi frigul. Suveranul Pontif a vizitat apoi un spital din Rio în care sunt trataţi dependenţii de alcool şi droguri.

Papa a decis să oficieze mesa în interiorul sanctuarului, pentru ca slujba să fie considerată un act de evlavie personală şi nu o ceremonie publică. Miile de credincioşi au putut urmări serviciul religios pe ecrane uriaşe instalate în apropierea Sanctuarului Aparecida. În cuvântarea sa, Suveranul Pontif le-a cerut tinerilor să şi-l apropie pe Dumnezeu şi să nu se încreadă în idoli efemeri precum banii şi puterea.

„Şi eu vin şi bat la uşa Fecioarei Maria, cea care l-a iubit şi l-a crescut pe Iisus, pentru ca ea să ne ajute pe noi toţi, slujitori ai lui Dumnezeu, părinţi şi educatori, să transmitem tinerilor noştri valori care să îi ajute să construiască o lume mai unită şi mai apropiată”, a spus Papa Francisc.

La sfârşitul Liturghiei, Papa a ieşit în balcon pentru a-i binecuvânta pe cei 200.000 de credincioşi prezenţi.

Vizita Papei în Brazilia nu a fost lipsită de incidente. Un scurtcircuit la metroul din Rio de Janeiro a dat peste cap circulaţia exact în ziua în care sute de mii de pelerini mergeau la slujba care a deschis oficial festivităţile dedicate Zilelor Mondiale ale Tineretului. Mii de credincioşi au încercat cu disperare să se urce în taxiuri sau în autobuzele foarte aglomerate pentru a ajunge la destinaţie.

Papa Francisc urmează să participe pentru prima dată la o slujbă specială oficiată pe renumita plajă Copacabana. Cel puţin 400.000 de oameni sunt aşteptaţi la ceremonie, majoritatea fiind tineri veniţi din toate colţurile lumii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri