Papa Francisc: Internetul este un dar de la Dumnezeu

Data publicării:
51f65f8c95f9cfcd7e000000

Suveranul Pontif a făcut public primul său mesaj pe reţelele sociale, transmis tradiţional în fiecare an cu ocazia Sfântului Francisc de Sale, ocrotitorul jurnaliştilor, intitulat comunicarea în folosul unei autentice culturi a întâlnirii”.

În acest mesaj, prezentat de AFP şi de cotidianul catolic Avvenire, Papa Francisc afirmă că Internetul poate oferi posibilităţi de întâlnire şi solidaritate între toţi oamenii şi că acesta reprezintă un lucru bun, un dar de la Dumnezeu”.

De asemenea, conform AFP, Suveranul Pontif a atras atenţia asupra riscului excluziunii, dezorientării, închiderii şi ignoranţei, care pot fi favorizate de Internet.

Mărturisirea evanghelică creştină nu se face printr-un bombardament cu mesaje religioase, ci prin voinţa de a ne oferi altora, prin disponibilitatea de a ne implica răbdător şi respectuos în problemele şi în remedierea dubiilor altora, a subliniat Papa Francisc, citat de Avvenire.

La fel ca predecesorul său, Benedict al XVI-lea, Papa Francisc i-a îndemnat pe internauţi să redescopere liniştea şi calmul în această lume agitată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri