Papa Francisc, prima vizită europeană de la începutul pontificatului

Data publicării:
papa francisc facebook

Zeci de mii de oameni l-au întâmpinat pe Papa Francisc la sosirea în capitala Albaniei. Aşezaţi de-o parte şi de alta a drumului, ei l-au aplaudat şi ovaţionat pe Suveranul Pontif, care s-a oprit de mai multe ori pentru a săruta copiii din public. 

Tocmai această toleranţă religioasă a fost şi unul dintre motivele pentru care Papa Francisc a ales Albania ca prima ţară europeană pe care o vizitează de la începutul pontificatului. 

Nimeni nu trebuie să folosească religia ca pretext pentru a întreprinde acţiuni împotriva demnităţii umane şi drepturilor fundamentale ale fiecărui om”, a spus Papa Francisc.

Un alt motiv este şi perioada neagră prin care a trecut statul balcanic în timpul dictaturii comuniste a lui Enver Hogea. Peste o mie de preoţi au fost ucişi atunci de autorităţi, iar sute de biserici şi moschei au fost distruse. 

Pentru vizita Papei Francisc, autorităţile albaneze au luat măsuri excepţionale de securitate. Alerta a fost ridicată la cel mai înalt nivel, au fost organizate zeci de puncte de control, circulaţia maşinilor a fost interzisă, iar pe clădiri au fost instalaţi lunetişti. Albania are cea mai mare proporţie de musulmani din Europa - aproape 60% din populaţie. Este, în acelaşi timp, ţara care a dat-o lumii pe Maica Tereza, una dintre cele mai importante figuri ale creştinismului şi laureată a premiului Nobel pentru Pace.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri