Papa Francisc s-a rugat la altarul primului preot catolic coreean

Data publicării:
papafr

Cel puţin 50.000 de oameni au asistat la slujba oficiată de Papa Francisc pe un stadion din oraşul Daejeon, la sud de capitala Seul. Credincioşii au cântat şi s-au rugat alături de Suvernaul Pontif, care în predica sa şi-a îndreptat gândurile mai ales spre tineri.

„Pe câţi dintre tinerii noştri nu i-a răpus această disperare? Fie ca ei, tinerii care ne înconjoară cu bucuria şi încrederea lor, să nu fie niciodată jefuiţi de speranţa lor. Fie ca ei să respingă modelele economice inumane, care creează noi forme de sărăcie şi îi marginalizează pe muncitori”, a spus Suveranul Pontif.

A urmat o vizită la altarul Solmoe, locul de naştere al catolicismului coreean. În 1821, aici a venit pe lume Sfântul Andrei Kim Dae-geon, primul preot catolic de etnie coreeană. El a fost executat la vârsta de 26 de ani pentru credinţa sa, devenind astfel martir catolic.

Papa Francisc s-a întâlnit apoi cu mii de tineri veniţi să-l asculte cu ocazia Zilei Tineretului Asiatic.

Prezenţa Papei i-a impresionat pe catolicii sud-coreeni.

„Am fost mişcat. Am început să plâng fără să-mi dau seama când Papa i-a mângâiat pe cap pe copii. A fost cu adevărat înduioşător”, a spus un bărbat.

În cele cinci zile ale pelerinajului în Coreea de Sud, Suveranul Pontif va beatifica 124 de coreeni catolici ucişi în secolele 18 şi 19 pentru credinţa lor.

Aceasta este prima vizită a Papei Francisc în Asia şi prima vizită a unui lider suprem al bisericii catolice, în Coreea de Sud în ultimii 25 de ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri