Papa Francisc: Un preot din 50 este pedofil

Data publicării:
papa se reculegwe

„Casa noastră (n.r. - Biserica Catolică) este afectată de această lepră. Mulţi dintre colegii mei care au studiat această situaţie îmi spun că pedofilia din sânul Bisericii are un nivel de 2%. (...) Şi printre aceşti 2% care sunt pedofili, se numără chiar şi episcopi şi cardinali”, a declarat Sfântul Părinte.

Imediat după apariţia interviului, Vaticanul a intervenit, precizând că articolul din „La Repubblica” a surprins spriritul discuţiilor dintre papă şi reporter, dar a negat că Suveranul Pontif ar fi spus clar că există cardinali şi episcopi pedofili.

Nu este prima dată când oficialii de la Vatican încearcă să dreagă declaraţiile extrem de îndrăzneţe ale Papei Francisc. După cum nu este nici prima dată când șeful Bisericii Catolice condamnă pedofilia şi cere curmarea abuzurilor sexuale comise de preoţi.

„Aceste lucruri mă tulbură şi îmi provoacă durere pentru că preoţii şi episcopii care au abuzat sexual minori, le-au răpit inocenţa şi şi-au încălcat propria vocaţie de preoţi. (...) În faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor, cer iertare pentru păcatele şi crimele grave comise de preoţi faţă de voi. Cum umilinţă vă cer iertare”, a spus Papa Francisc.

Încă de când a urcat pe tronul Sfântului Petru, Papa Francisc a vorbit deschis despre abuzurile sexuale comise de preoţi asupra minorilor şi a declarat că astfel de oameni n-au ce căuta în biserică.

„Abuzul copiilor este o crimă oribilă. (...) Preotul trebuie să-i conducă pe copii spre sfinţenie, iar copiii au încredere în el. Dar în loc să-i conducă pe calea sfinţeniei, el abuzează de ei. Este ceva foarte grav. Voi face o comparaţie: este asemenea unei liturghii satanice”, a afirmat Suveranul Pontif.

Papa Francisc s-a întâlnit recent cu șase victime ale preoţilor pedofili şi a promis toleranţă zero faţă de astfel de cazuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri