Papa Francisc va efectua o vizită în Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
Papa Francisc salutând lumea.
Papa Francisc Foto: Profimedia Images

Papa Francisc va vizita Ungaria şi va participa la slujba care încheie Congresul Internaţional al Euharistiei de pe 12 septembrie, a declarat luni pentru MTI cardinalul Peter Erdo, şeful Bisericii catolice din Ungaria, relatează agenţia de presă ungară, citată de Agerpres.

Vizita a fost amânată din 2020, la fel ca şi Congresul Internaţional al Euharistiei, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat el.

Vizita este "o mare bucurie pentru conferinţă şi ne dă speranţă şi consolare în aceste vremuri grele", a adăugat cardinalul Erdo.

Slujba "statio orbis" pentru oraş şi lume care va fi oficiată cu acest prilej reprezintă momentul de vârf al congresului euharistiei. "De aceea este potrivit şi obişnuit ca papa să participe la ea, după ce va participa şi la conferinţă", a adăugat prelatul.

Congresul se va desfăşura între 5 şi 12 septembrie şi va prilejui evenimente religioase, o conferinţă, dezbateri şi concerte.

Papa Francisc, vizită istorică în Irak

Papa Francisc a mers în Irak, în prima vizită a unui suveran pontif în această țară și în prima sa vizită internațională de la începutul pandemiei de coronavirus. 

Din cauza coronavirusului dar și din cauza temerilor legate de securitate, această vizită reprezintă cea mai „periculoasă” călătorie a Papei Francisc. În vârstă de 84 de ani, suveranul pontif a insistat să efectueze această călătorie pe care a numit-o o „datorie”.

„Este o călătorie emblematică și este o datorie pe care o am față de o țară care a fost martirizată atâta vreme”, a spus Papa. El a adăugat că irakienii creștini „nu mai pot fi dezamăgiți a doua oară”, făcând referire la o călătorie planificată dar anulată a Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999. Atunci, discuțiile între Vatican și liderul irakian de atunci, Saddam Hussein, au eșuat.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri