Papa Francisc, vizită istorică în Albania, cu puncte de control şi lunetişti pe clădiri

Data publicării:
papa francisc

Comemorarea victimelor comunismului şi dialogul interreligios sunt principalele obiective ale vizitei pe care Papa Francisc o face în Albania. Vorbim de unul dintre puținele state europeme cu populaţie musulmană predominantă, care a dat-o lumii pe Maica Tereza, laureată a Premiului Nobel pentru Pace.

„Religiile sunt unite aici, în Albania. Eu sunt din oraşul Berat, iar acolo sunt musulmani, ortodocşi şi catolici. Ori de câte ori e o sărbătoare religioasă, ne adunăm cu toţii şi marcăm momentul”, a spus Papa Francisc.

În aşteptarea vizitei Papei Francisc, autorităţile de la Tirana au luat măsuri excepţionale de securitate: au fost organizate zeci de puncte de control, circulaţia maşinilor a fost interzisă, iar pe clădiri vor fi instalaţi lunetişti. Aceasta cu atât mai mult cu cât Suveranul Pontif a primit recent ameninţări cu moartea din partea jihadiştilor din Statul Islamic.

Vizita Papei Francisc în Albania este a doua a unui Suveran Pontif, după cea a Papei Ioan Paul al Doilea, în 1993. 56% din populaţie este musulmană, dar ţara a trecut printr-o perioadă neagră în perioada în care a fost condusă de dictatorul Enver Hoxha. În 1967, acesta a proclamat Albania drept primul stat ateist din lume, iar sute de biserici şi moschei au fost distruse din ordinul său. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri