Galerie Foto Păpuși decapitate și arse, atârnate în pomi și de ziduri. Povestea insulei "bântuite", unde nu mai locuiește nimeni

Data actualizării: Data publicării:
papusi mutilate in pomi pe o insula in mexic
Pe bizara insulă Xochimilco nu mai locuiește niciun om. Sunt doar păpuși. FOTO: Profimedia Images

Ești suficient de curajos să vizitezi insula păpușilor? Bizara insulă Xochimilco - cunoscută sub numele de Isla de las Muñecas sau Insula Păpușilor - se află chiar la sud de Mexico City. Niciun om nu mai locuiește aici, sunt doar păpuși, scrie Euronews.

Mii de jucării mutilate atârnă de tavane, copaci și de bărcile acostate la țărm. Unele sunt uriașe, altele sunt minuscule, iar câteva nu mai au cap. Unii susțin că insula este bântuită.

„Au fost instalate aparate și da, există activitate paranormală. Aici concentrația de energie este puternică, chiar o puteți simți”, spune José Gabriel González Franco, ghid turistic local. „De aceea, Insula Păpușilor este unul dintre cele mai terifiante locuri din lume.”, adaugă el.

Povestea insulei bântuite

În ultimii 70 de ani, păpușile au fost adunate aici după un incident tragic. Oamenii povestesc că în 1950, o fată a căzut în apă, iar un bărbat, Don Julián Santana, a sărit să o salveze, dar nu a reușit.

Nu există un raport oficial cu privire la accident sau circumstanțele morții, dar Don Julián Santana a marcat cu un crucifix alb totuși locul în care spune că a căzut fata în apă.

După moartea fetei, Santana a fost cuprins de vinovăție și s-a gândit că fantoma fetei ar putea bântui insula. Așa că a atârnat jucăriile pe care nu le mai voia nimeni, rupte, mutilate sau arse, sperând că astfel, sufletul copilului înecat se va speria.

Pe bizara insulă Xochimilco nu mai locuiește niciun om. Sunt doar păpuși. FOTO: Profimedia Images
Pe bizara insulă Xochimilco nu mai locuiește niciun om. Sunt doar păpuși. FOTO: Profimedia Images

"Timp de 17 ani a strâns păpuși din coșurile de gunoi sau din tomberoane, de la prieteni, de pe canale. Majoritatea au o particularitate: să fie păpuși urâte, păpuși bătrâne, păpuși arse, mutilate sau deformate. Asta era condiția", spune González Franco.

„Dacă în timpul zilei te simți, nu știu, puțin ciudat, imaginează-ți cum e noaptea, când în tăcere auzi un zgomot ciudat. N-aș dormi aici nici dacă aș fi plătită”, afirmă Teresa Reina, carea venit n Mexic cu cele trei fiice ale ei.

"Ți se face pielea de găină. Adică, da, poți simți o energie diferită, dar mi-a plăcut foarte mult. Cred că este o experiență diferită, unică", spune Natalia Pinzon, avocat din Columbia.

Cine vine pe insulă are voie să aducă propriile păpuși, dar nu are voie să ia nimic.

Succesul acestei insule este așa de mare încât, de-a lungul canalelor Xochimilco, există acum câteva replici ale Insulei păpușilor în zonele înconjurătoare. Astăzi, turiștii vin din toată lumea pentru a vizita insula înfricoșătoare .

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri