Parlamentul Crimeei a adoptat o declaraţie de independenţă faţă de Ucraina

Data publicării:
Crimeea Ucraina oameni inarmati-AFP Mediafax Foto-VIKTOR DRACHEV-3

„O declaraţie de independenţă a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol” a fost adoptată de 78 din totalul de 81 de deputaţi prezenţi, potrivit unui comunicat al acestui Parlament, considerat ilegal de autorităţile de la Kiev.

În 6 martie, Parlamentul din Crimeea a votat pentru alipirea republicii autonome la Rusia, un referendum în acest sens urmând să fie organizat în 16 martie.

Populaţia, majoritar rusofonă, va decide dacă republica autonomă, acum parte integrantă a Ucrainei, va trece sub administraţia directă a Moscovei.

Washingtonul a denunţat organizarea unui referendum în Crimeea fără acordul Kievului.

„Statele Unite apreciază că orice decizie cu privire la Crimeea este necesar să fie luată de către Guvernul de la Kiev”, a declarat un oficial american de rang înalt.

„Nu vă puteţi plasa într-o situaţie în care Guvernul legitim al unei ţări este exclus de la procesul de decizie cu privire la anumite părţi ale acestei ţări”, a adăugat acesta.

La rândul său, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a catalogat joi drept „ilegitimă” decizia Parlamentului din Crimeea de a cere alipirea peninsulei ucrainene Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri