PAȘAPORT DIPLOMATIC. Ambasadorul Mexicului în România: „Invit investitorii români să se uite în direcţia Mexicului”

Data publicării:
MEXIC

Agustin Gutierrez Canet, ambasadorul Mexicului în România, a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 despre agenda noului președinte. Acesta a explicat care sunt domeniile care trebuie reformate urgent, dar a vorbit și despre problemele cu care se confruntă Mexicul din cauza traficanților de droguri. 

Preşedintele Enrique Pena Nieto a promovat o agendă plină de reforme, în mod special reforme cheie. În primul rând reforma energiei care deschide, pentru prima oară în 17 ani industria petrolieră pentru investitorii privaţi. Este o schimbare enormă, pentru că niciunul dintre preşedinţii de până acum nu au reuşit să convingă opoziţia să facă aceste reforme care presupun schimbarea constituţiei. Aceasta este o revoluţie pentru Mexic, care va deschide investitorilor străini explorarea petrolieră, distribuţia şi comerţul cu aceste produse.

A doua mare reformă este cea a educaţiei, care este de asemenea foarte importantă pentru îmbunătăţirea calităţii educaţiei în Mexic. O altă reformă importantă este legată de industria de telecomunicaţii, din nou monopolul mexican de stat în ceea ce priveşte televiziunea, telefonia şi chiar şi interesul celui mai bogat om Carlos Slim au fost afectate de aceste reforme.

Banii deţinuţi prin acest monopol sunt acum şi la dispoziţia altor competitori, odată cu schimbarea legii. De aceea Mexicul este acum într-o schimbare profundă şi invit investitorii români să se uite în direcţia Mexicului pentru a vedea oportunităţile foarte bune de afaceri pe care le pot găsi mai ales în industria petrolieră, de exemplu”, a spus Agustin Gutierrez Canet în interviul acordat în exclusivitate Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri