Paşaport diplomatic. Manifestaţiile din România, văzute prin ochii corespondenţilor străini

Data publicării:
balazs barabas

Diplomaţii, prin natura meseriei, trebuie să cântărească atent ce spun despre un stat partener. Iar jurnaliştii străini au misiunea de a relata despre aceste evenimente pentru ca milioane de oameni din întreaga lume să înţeleagă ce se întâmplă în ţara noastră.

Jurnalistul Laurent Coudrec priveşte ca fiind normale toate manifestaţiile din România. Asta pentru că „se întâmplă şi în altă ţară pentru alte subiecte sau acelaşi tip de subiect. Se pare că atunci când se spune că nu sunt manifestaţii suficiente pe stradă în România, s-a demonstrat că nu e adevărat. Chiar dacă numărul manifestanţilor a fost consecvent. Şi atunci este ceva care s-a vorbit în mod evident, despre Roşia Montana, despre ce se întâmplă acolo şi aici în Bucureşti, dar în Franţa s-a vorbit mai ales despre tema integrării comunităţii romilor din Franţa.”

Ce cred despre Victor Ponta, Traian Băsescu sau despre manifestaţiile din ultima perioadă jurnaliştii Laurent Coudrec, redactorul-şef al revistei „Regard”, Raul Sanchez, de la agenţia de ştiri EFE, şi Bashar Al-Kishawi de la Radio România Internaţional, în ediţia de sâmbătă, de la 18.30, a emisiunii „Paşaport diplomatic”, prezentată de Balazs Barabas, de la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri