Pastorul care și-a asigurat adepții creștini că nu vor fi afectați de COVID a ajuns la închisoare după ce a fost testat pozitiv

Data publicării:
Pastorul canadian care și-a asigurat adepții că nu vor fi afectați de COVID a ajuns la închisoare după ce a fost testat pozitiv
Foto: Profimedia Images

Un pastor canadian care și-a asigurat adepții că sunt protejați împotriva coronavirusului a fost condamnat la trei luni de închisoare în Myanmar, după ce atât el cât și zeci dintre discipolii săi s-au infectat în timpul unei slujbe, scrie France24, citând AFP.

Până în prezent, țara din sud-estul Asiei a raportat doar 357 de cazuri de coronavirus și șase decese, deși numărul mic de teste i-a determinat pe mulți să creadă că număruld e îmbolnăviri ar fi mult mai mare. Autoritățile au interzis, începând cu luna amrtie, adunările publice, însă pastorul nu a ținut cont de interdicție.

David Lah, de 43 de ani, născut în Myanmar şi care locuia în Toronto, efectua un turneu în ţara sa natală pentru a predica Evanghelia.

„Dacă oamenii îl păstrează pe Isus și Biblia în suflet, boala nu îi va afecta”, a declarat David Lah, într-o încăpere plină de credincioși. „Singurul care ne poate vindeca de această boală este Isus”.

În urma întrunirii religioase, pastorul a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ulterior s-a descoperit că și zeci dintre adepții săi au fost infectați cu COVID. După ce s-a vindecat, predicatorul a fost condamnat la trei luni de închisoare cu executare pentru încălcarea Legii privind gestionarea dezastrelor naturale.

Creştinismul este religia a puţin peste 6% din populaţia fostei Birmanii, în majoritate budistă.

 

Scandalul l-a atins chiar pe vicepreședintele creștin al Myanmarului, Henry Van Thio, și familia sa, care au participat la un serviciu anterior cu Lah în februarie, deși ulterior au testat negativ.

Editor: Cristina Iancu

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri