Patru bărbați vor fi spânzurați pentru un viol fatal comis în urmă cu șapte ani într-un autobuz, în New Delhi

Data publicării:
Special forces. machine gun on a COP's shoulder. commando stands with arms
Foto: GettyImages

Patru bărbați vor fi executați după ce au fost condamnați la moarte pentru violul în grup extrem de brutal comis în urmă cu șapte ani, victimă fiind o studentă de 23 de ani din New Delhi, potrivit CNN.

Bărbații vor fi executați prin spânzurare luna aceasta, pentru că au violat-o pe femeie într-un autobuz, în 2012. Aceasta a murit după două săptămâni, din cauza leziunilor grave suferite în timpul agresiunii. Execuția este programată pentru data de 22 ianuarie, la ora 7:00 dimineața, și va avea loc la închisoarea Tihar din capitala Indiei, a anunțat instanța de judecată într-o conferință video.

Citește și: Un violator condamnat la moarte a cerut să fie scutit de pedeapsă: „Poluarea mă va ucide oricum”

Cei patru bărbați au epuizat toate căile de atac din cadrul unui proces, dar mai pot, totuși, să depună o petiție împotriva sentinței în următoarele 14 zile, iar dacă aceasta este acceptată, ar apărea în fața Curții Supreme din India.

Însă, până în acest moment nu a fost depusă nicio cerere de amânare la instanță și nici nu a fost înaintată o cerere de grațiere către președinte, singurul care are puterea de a comuta pedeapsa.

Cei patru bărbați au fost condamnați la moarte în septembrie 2013, decizia fiind confirmată patru ani mai târziu, în urma unui proces administrativ îndelungat.

Al cincilea bărbat acuzat în acest caz s-a sinucis în închisoare, în 2013, în timp ce al șaselea, care era minor la data comiterii faptei, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Între timp a fost eliberat.

Citește și: Patru suspecţi de viol colectiv, împuşcaţi mortal de poliţia din India

Poliția a spus că bărbații au violat-o pe tânăra de 23 de ani în timp ce autobuzul era condus în jurul orașului, timp de aproape o oră. După ce au terminat, au aruncat-o pe ea, dar și pe prietenul care o însoțea, la marginea drumului.

Mama femeii a izbucnit în plâns după ce judecătorul a dat ordinul de execuție. Vorbind cu reporterii din fața instanței, ea a spus: „Fiicei mele i s-a făcut, în sfârșit, dreptate”.

Un avocat care reprezintă familia, Seema Khushwaha, a declarat: „Decizia va acționa ca un factor de descurajare în astfel de cazuri, în viitor”.

Cum s-au petrecut faptele

În seara de 16 decembrie 2012, femeia părăsea un cinematograf în New Delhi, după ce a urmărit filmul „Viața lui Pi” împreună cu un prieten de sex masculin. Era târziu, așa că cei doi s-au urcat într-un autobuz privat pentru a merge la casele lor din suburbie. Potrivit poliției, șoferul și cel puțin alți cinci bărbați - unul dintre ei fiind minor în acel moment - erau beți și căutau „distracție”.

Timp de o oră, femeia a fost supusă la chinuri incredibile, timp în care autobuzul a fost condus în jurul orașului. În acest timp, prietenul care o însoțea și care a încercat să o salveze, a fost bătut cu bestialitate.

După ce au terminat, bărbații și-au aruncat cele două victime la marginea drumului. Femeia a murit după două săptămâni.

La acea dată, cazul femeii a revoltat lumea întreagă, iar în India au avut loc proteste care au scos în stradă sute de mii de oameni. Toți denunțau legile slabe, care nu protejau cetățenii față de agresiuni și violuri. Între timp, legile au fost schimbate și prevăd pedepse mult mai dure pentru violuri și fapte comise prin violență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri