Patru persoane au murit, după ce o postare pe Facebook a dat naștere unor revolte

Data actualizării: Data publicării:
Facebook logo sigla
Foto: GettyImages

Patru persoane și-au pierdut viața duminică, în Bangladesh, după ce poliția a deschis focul asupra persoanelor care au ieșit în stradă revoltate de o postare pe Facebook, informează CNN.

Mii de persoane au ieșit în stradă, după ce o postare pe rețeaua de socializare a supărat populația musulmană din orașul
Borhanuddin.

Postarea a fost publicată vineri, de un bărbat Hindu de 25 de ani din oraș, iar în ea era criticat Profetul Mahomed.

"A trebuit să deschidem focul, nu am avut altă opțiune", a spus AKM Ehsanullah, un oficial al poliției locale.

Autorul postării a declarat poliției că a avut contul de Facebook atacat de hackeri.

Pe măsură ce postarea a început să atragă atenție pe internet, autoritățile locale și conducerea poliției s-au întânit sâmbătă cu liderii religioși locali, pentru a încerca să calmeze spiritele.

Lucrurile au degenerat și o mulțime furioasă s-a adunat în apropierea sediului poliției, cerând dreptate. Ulterior, au devenit violenți și au început să arunce cu pietre și cărămizi.

"Era un șantier în apropiere, și putea lua cărămizi de acolo", a declarat Ehsanullah, adăugând că forțele de ordine nu aveau de gând să folosească armamentul, înainte ca mulțimea să devină violentă.

Polițiștii au tras cu arme cu alice, pentru a încerca să disperseze mulțimea, după ce protestatarii au încercat să intre în sediul poliției.

Pentru că aceștia nu se opreau, polițiștii au recurs la pistoale. "Dacă reușeau să intre în secție, ne-ar fi omorât pe toți", a mai spus reprezentantul poliției.

Bărbatul Hindu de la care a pornit incidentul a declarat la poliție că nu el a scris postarea, contul său fiind preluat de hackeri, iar el șantajat de aceștia.

Poliția a anunțat că bărbatul a declarat că i s-au cerut bani pentru a nu fi publicate pe contul lui mesaje denigratoare, iar trei persoane au fost reținute în acest caz.

Bangladesh are o populație majoritar musulmană, și de-a lungul timpului conflictele religioase au devenit de multe ori violente.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri