Video Patru surori au inventat un joc de societate inspirat de pandemie

Data actualizării: Data publicării:
Cutia jocului „Corona”
Jocul se numește „Corona” și este similar cu Monopoly. Foto: Captură video Youtube/Local 4

La sfârșitul primului lockdown din Germania, patru surori s-au gândit să își folosească timpul petrecut în casă pentru a crea un joc de societate inspirat de pandemia Covid-19. Jocul se numește „Corona” și este similar cu Monopoly, relatează Reuters.

Plictisite de faptul că trebuie să stea foarte mult timp în locuințe, cele patru surori din familia Schwaderlapp au găsit o modalitate de a transpune situația prin care trec într-un joc. Astfel au creat „Corona”, un joc de societate cu tablă de joc, cartonașe și probe, precum bine-cunoscutul Monopoly.

Principalul scop al jocului este următorul: jucătorii trebuie să strângă toate produsele pentru o persoană care nu poate ieși din casă pentru cumpărături. Ei trebuie să adune cât mai multe cartonașe în încercarea de a aduna tot ce este trecut pe listă.

Printre obstacolele pe care jucătorii le pot întâlni se numără infectarea cu virusul, carantina și lipsa alimentelor sau a produselor de uz casnic din supermarketuri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Principiul de bază este unul al solidarității. Dar fiecare dintre jucători poate decide dacă să coopereze cu ceilalți sau să le îngreuneze munca, blocându-și calea cu viruși”, a declarat Sarah, în vârstă de 20 de ani, pentru Reuters.

Surorile au lucrat la joc în majoritatea serilor din timpul lockdown-ului din primăvară, adăugând treptat elemente noi despre pandemie din jurnalele de știri. Printre cărțile de joc se numără și momentul din Italia în care oamenii au ieșit să cânte pe balcoane.

Impresionat de ce au reușit fiicele lui să facă, tatăl acestora, Benedikt Schwaderlapp, a decis să scoată jocul la vânzare. A angajat un artist care să deseneze tabla de joc, cartonașele și cutia jocului.

Cumpărătorii nu au întârziat să apară, astfel că jocul „Corona” s-a vândut în peste 2.000 de exemplare până în momentul de față.

Pentru a face față cererilor venite de pe tot teritoriul Germaniei, familia a semnat un contract cu un magazin de jucării pentru a distribui cutiile.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri