Pelerinaj cu distanţare la Mecca, în acest an. Musulmanii nu au voie să atingă Piatra Neagră

Data actualizării: Data publicării:
pelerinaj Mecca
Foto: Getty Images

Musulmanii care vor lua parte anul acesta la marele pelerinaj de la Mecca nu vor putea atinge sau săruta Piatra Neagră şi nici Kaaba, construcţia în formă de cub în care este încrustată piatra pe care musulmanii o cred desprinsă din paradis şi adusă patriarhului Abraham de către îngerul Gabriel. Piatra Neagră şi Kaaba sunt considerate cele mai importante şi mai sfinte locuri ale Islamului, care se găsesc în Moscheea Sfântă, informează Agerpres.

Anul acesta, pereţii Kaaba vor fi protejaţi cu ajutorul unor grilaje şi bare de metal.

Prin aceste măsuri, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Arabia Saudită va încerca să îi disciplineze pe participanţii la pelerinajul de la Mecca, cunoscut sub numele de Hajj, care trebuie să păstreze o distanţă de un metru şi jumătate între ei în timp ce înconjoară monumentul sfânt.

Vor exista, de asemenea, puncte de control la toate intrările în Mecca, unde vor fi realizate măsurători ale temperaturii pelerinilor, care vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în timpul ritualurilor.

Autorităţile saudite vor permite şi rugăciunile în grupuri, dar sub stricte măsuri de protecţie sanitară. În acest scop, au fost înlăturate toate covoarele, astfel încât fiecare credincios musulman să îşi poată folosi covorul propriu.

Anul acesta, străinii nu vor putea vizita locurile sfinte ale Islamului.

Guvernul estimează la câteva mii numărul pelerinilor care vor putea veni la Mecca pentru a participa la Hajj, la sfârşitul lunii iulie, faţă de cei aproape 2,5 milioane care au fost prezenţi anul trecut.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri