Pentagon: Nu s-a observat o retragere semnificativă a forțelor ruse din Siria

Data publicării:
Refugees Flee Syria As ISIS Advances On Kobani
Foto: Guliver / GettyImages

SUA nu au observat nicio retragere semnificativă a forțelor ruse din Siria, în pofida unui anunț în acest sens făcut luni de președintele Vladimir Putin, a declarat marți Pentagonul.

Refugees Flee Syria As ISIS Advances On Kobani
Foto: Guliver / GettyImages

''Nu au existat reduceri semnificative ale efectivelor forțelor ruse după anunțurile anterioare privind planificata retragere din Siria'', a declarat maiorul Adrian Rankine-Galloway, purtător de cuvânt al Pentagonului, preluat de Reuters și citat de Agerpres.

Președintele Vladimir Putin a anunțat luni, cu prilejul unei vizite surpriză la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în Siria, retragerea unei 'părți semnificative' a forțelor ruse din această țară. Decizia sa a survenit la câteva zile după ce Moscova a anunțat 'eliberarea totală' a Siriei de sub gruparea Statul Islamic.

Liderul de la Kremlin a precizat totuși că obiectivele militare unde sunt concentrate efectivele ruse și baza navală de la Tartous vor rămâne operaționale.

Între 4.000 și 5.000 de militari ruși au fost desfășurați în Siria în ultimii doi ani, datele oficiale indicând că 40 dintre ei și-au pierdut viața în această misiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri