Personaj cheie într-o anchetă FBI, în România

Data publicării:
american

Vincent Canfield a declarat pentru Digi24„Nu sunt suspectat de terorism. Eu îi ajut pe anchetatori. Sunt proprietarul unui portal care furnizează adrese de email. S-au trimis câteva e-mail-uri cu ameninţări. Nu au fost trimise de pe adresa mea de e-mail, au fost trimise de pe serviciul de e-mail pe care îl administrez. Eu am anunţat că serviciile mele au fost folosite de cineva care a trimis ameninţări în Los Angeles. Serviciul meu a fost folosit de un utilizator care a trimis ameninţări pentru şcoli din Los Angeles şi New York, a fost încă unul care a ameninţat Las Vegasul şi am auzit, dar nu sunt sigur pentru că nu am mai ţinut legătura cu autorităţile, ar mai fi fost unul în Huston”, spune .

Serviciul Român de Informaţii confirmă ancheta dar anunţă că nu poate dezvălui informaţii despre acest caz. „Există acţiuni de investigaţii care sunt derulate în parteneriat cu alte instituţii. În acest moment nu sunt date care pot fi făcute publice”, precizează SRI.  

Tânărul în vârstă de 21 de ani spune că a venit în România pe 8 decembrie şi că s-a mutat la Bucureşti pentru că internetul de la noi este mult mai rapid şi mai ieftin.

Vincent Canfield a ajuns în vizorul autorităţilor americane după ce FBI a descoperit că mesajul care a determinat alerta teroristă din Los Angeles a plecat de pe un server din Germania, administrat de el. Susţine că el nu a declanşat nicio alertă teroristă.

„Oricine se poate înregistra de pe site-ul meu şi primeşte un cont. Am putut să văd de unde a fost trimis e-mailul. Refuz să spun mai multe despre originea contului de pe care a fost trimis mesajul”, a mai spus americanul.

În urmă cu cinci zile, toate cele o mie de școli din Los Angeles, la care învaţă 640.000 de elevi, au fost închise în urma unei amenințări cu bombă. Anunţul a fost trimis prin e-mail. Expeditorul susţinea că s-a antrenat alături de o celulă teroristă locală şi este gata să moară în numele lui Allah împreună cu 134 de militanţi.

Am luat această decizie ca măsură de precauţie pentru a ne asigura că fiecare copil din Los Angeles şi fiecare angajat al Inspectoratului şcolar este în siguranţă. Le cerem părinţilor şi familiilor, în cazul în care nu şi-au trimis copii la şcoală, să nu îi trimită”, spunea atunci Steve Zimmer, preşedintele inspectoratului şcolar din Los Angeles.

A doua zi, şcolile au fost redeschise după ce FBI a stabilit că ameninţarea nu este credibilă. În prezent autorităţile americane încearcă să afle cine a trimis e-mailul care a închis toate şcolile din Los Angeles pentru o zi.


În urmă cu cinci zile, toate școlile din Los Angeles au fost închise în urma unei amenințări cu bombă. Ameninţarea a fost primită de poliţie prin email. Autorităţile au decis imediat să închidă peste o mie de şcoli la care învaţă 640.000 de elevi. În acelaşi timp, autobuzele şcolare au fost chemate la garaj pentru că iniţial au existat informaţii că ar fi vizate de ameninţarea cu bombă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri