Peste 100 de incendii provocate de pisici, în Coreea de Sud. Ce fac când rămân singure acasă

Data actualizării: Data publicării:
pisica uitandu-se la un ecran
Pisicile au provocat peste 100 de incendii în Coreea de Sud FOTO: Profimedia Images

Proprietarii de animale de companie din Coreea de Sud au fost avertizați să fie atenți după ce peste 100 de incendii au fost declanșate de pisici în ultimii trei ani, potrivit pompierilor din capitala Seul.

Departamentul Metropolitan de Pompieri din Seul a spus că pisicile au provocat în total 107 incendii în locuințe între ianuarie 2019 și noiembrie anul 2021, potrivit CNN.

Se presupune că pisicile au declanșat incendiile pornind sobele și alte dispozitive electrice, au transmis pompierii. Pisicile pot aprinde aragazele electrice foarte ușor, doar atingând butoanele sensibile la atingere ale electrocasnicelor de ultimă generație, iar odată supraîncălzite, aparatele pot lua foc.

Patru persoane au fost rănite în incendii, însă cele mai multe incendii au fost provocate de feline atunci când proprietarii erau plecatți de acasă.

„Incendiile provocate de pisici sunt tot mai dese”, a declarat Chung Gyo-chul, un oficial al departamentului. „Sfătuim persoanele cu animale de companie să acorde o atenție sporită, deoarece focul s-ar putea răspândi mai repede atunci când nimeni nu este acasă”.

De asemenea, departamentul i-a sfătuit pe proprietarii de pisici să îndepărteze obiectele inflamabile, cum ar fi prosoapele de hârtie, de pe aragaz. De asemenea, pompierii le-au sugerat oamenilor să folosească aragazuri electrice cu funcție de blocare automată, pentru a preveni riscul de incendiu.

Potrivit departamentului, incendiile legate de animalele de companie sunt în creștere în Seul. Între ianuarie și septembrie 2019, au avut loc 31 de astfel de incendii - o creștere semnificativă de la doar 8 în 2016, a spus departamentul. Majoritatea incendiilor au fost cauzate de pisici, a mai comunicat autoritățile.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri