Peste 100 de vulturi au fost otrăviţi de braconieri în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud

Data actualizării: Data publicării:
Peste 100 de vulturi au fost otrăviţi de braconieri în Parcul Naţional Kruger
Peste 100 de vulturi au fost otrăviţi de braconieri în Parcul Naţional Kruger. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Peste 100 de vulturi şi o hienă au fost otrăviţi de braconieri în Parcul Naţional Kruger din nord-estul Africii de Sud, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Parcurilor Naţionale din Africa de Sud (SANParks).

Se bănuieşte că animalele moarte au smuls bucăţi de carne dintr-un bivol mort. Paznicii parcului au descoperit 20 de vulturi în viaţă şi i-au dus la un centru de îngrijire pentru tratament.

Anchetatorii bănuiesc că braconierii au otrăvit carcasele de bivol, a mai spus Ike Phaahla. Poliţia a deschis o anchetă, informează Agerpres.

Vulturii pot atrage atenţia asupra prezenţei braconierilor pentru că se adună deasupra cadavrelor elefanţilor ucişi pentru colţii lor şi rinocerilor ucişi pentru cornul lor.

Numărul de vulturi a scăzut drastic în ultimii 30 de ani, conform Endangered Wildlife Trust.

"Otrăvirea în diverse forme este cea mai semnificativă ameninţare la adresa acestor păsări din Africa şi afectează alte animale sălbatice de pe întreg continentul", a precizat Endangered Wildlife Trust.

Din cele 11 specii de vulturi care trăiesc pe continentul african, cinci sunt listate ca fiind în pericol critic de dispariţie. În Africa de Sud trăiesc aproximativ 40.000 de vulturi.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri