Peste 130 de persoane, majoritatea elevi, au fost omorâte într-un atac al talibanilor asupra unei școli militare din Pakistan

Data publicării:
teroristi statul islamic

ACTUALIZARE 15:45 Atacul talibanilor asupra școlii din Peshawar s-a încheiat, toți atacatorii sunt morți, au anunțat doi oficiali ai poliției locale. Atacul, care a durat aproape șapte ore, s-a soldat cu 130 de morți, majoritatea elevi cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani.

ACTUALIZARE 15:00  Bilanțul morților a ajuns la 130. Talibanii pakistanezi au spus că au atacat școala din Peshawar unde învățau copiii militarilor pentru a-i face pe soldați să treacă și ei prin suferința de a-și vedea o persoană dragă ucisă.

Mișcarea talibanilor din Pakistan spune că a comis acest atac ca răspuns la operațiunea militară Zarb-e-Azb lansată în iunie și care continuă încă în Waziristanul de Nord, o zonă tribală din nord-vesul țării, la granița cu Afganistan.

Mișcarea talibanilor din Pakistan reunește diverse grupări armate islamiste. A fost fondată în 2007 și a declarat război sfânt guvernului și armatei.


Cinci sau șase militanți, care purtau uniforme ale serviciilor de securitate, au intrat în școală, apoi s-au auzit focuri de armă și explozii. În școală, unde se aflau circa 500 de elevi, o echipă militară le făcea demonstrații despre cum se acordă primul ajutor, scrie BBC News online. Atacul a avut loc în jurul orei locale 10.00.

Școala este gestionată de armată, fiind destinată copiilor de militari, dar instituția funcționa și ca școală de pregătire militară.

Forțele de securitate au înconjurat clădirea, iar luptele continuă.

Spitalele au început să primească răniți. Printre ei se numără și profesori și personal militar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri