Peste 150 de balene au eşuat pe o plajă din Australia. Doar 15 au supraviețuit

Data publicării:
balene esuate australia

Peste 150 de balene au eşuat vineri în statul Australia de Vest, a informat Ministerul pentru Pescuit din Australia, potrivit Agerpres.

Grupul de balene pilot cu înotătoarea scurtă a eşuat pe plaja Golfului Hamelin, în apropierea oraşului Augusta, la 315 kilometri sud de Perth, a indicat ministerul amintit într-o declaraţie.

Potrivit The Guardian, 135 de balene au murit, iar o operaţiune pentru salvarea celor rămase în viaţă este în prezent în curs de desfăşurare.

Autorităţile au închis toate plajele dintre Golful Hamelin şi Boranup până la o notificare ulterioară, pentru a se putea ocupa de acest incident.

Potrivit declaraţiei ministerului, a fost emisă şi o alertă de rechini din cauza numeroaselor carcase de balenă din zonă.

Un adult de balenă pilot cu înotătoarea scurtă are o lungime de aproximativ cinci metri şi cântăreşte până la trei tone. Specia poate fi întâlnită în apele tropicale şi subtropicale.

Nu este prima dată când un astfel de incident are loc în zonă. În 2009, peste 80 de balene pilot şi delfini au murit după ce au eşuat în Golful Hamelin

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri