Sari la conținut

Peste 500 de persoane evacuate de la bordul unei nave în flăcări în largul coastei de nord a Puerto Rico

Peste 500 de pasageri şi membri ai echipajului au fost evacuaţi miercuri de la bordul unei nave în flăcări, la aproximativ 1,6 kilometri în largul coastei de nord a Puerto Rico, relatează The Associated Press citat de News.ro.

puerto rico

Twitter

Focul continua să ardă la bordul Caribbean Fantasy, o navă de crozieră-feribot, în timp ce Paza de Coastă americană aducea pasagerii în portul San Juan, survolat de elicoptere.

Paza de Coastă a anunţat că toţi pasagerii au fost evacuaţi şi că era în curs evacuarea a 26 de membri ai echipajului.

Nava se îndrepta către San Juan în momentul în care a izbucnit incendiul, a declarat Ricardo Castrodad, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.

Gyno Funes a declarat că se afla împreună cu alt mecanic în sala de control în momentul în care un furtun prin care trece carburantul s-a spart şi a luat foc.

"Am încercat să stingem focul timp de două ore, dar nu am putut", a declarat celălalt mecanic, Marlon Doblado, după ce ambii mecanici au ajuns la ţărm.

Între pasageri - marea majoritate dominicani - se aflau zeci de elevi atleţi care veneau la competiţii în Puerto Rico, inclusiv o echipă de 22 de ciclişti, o echipă de voleibaliste şi o echipă de jucători de baseball.

Pasagerii care nu aveau probleme de sănătate au fost urcaţi în autobuze pentru a fi scoşi din zonă.

Incendiul a izbucnit în camera motoarelor şi s-a extins la restul navei, a declarat telefonic pentru AP Marilyn Fajardo, o purtătoare de cuvânt a Pazei de Coastă, cu sediul la Miami.

Nave asigură de mai multe ori pe săptămână legături între Puerto Rico şi Republica Dominicană.

Pe aceeași temă