Sari la conținut

Petrecere de vis pentru un copil fără prieteni

500 de oameni au răspuns invitaţiei lansate pe Facebook de mama ei. Mackenzie Moretter are 10 ani şi suferă de sindromul SOTOS, care provoacă o creştere rapidă a copiilor, însă de multe ori le întârzie dezvoltarea intelectuală. Din cauza acestor probleme, fetiţa nu are prieteni, iar invitaţia la aniversarea zilei sale de naştere a fost refuzată de colegii de şcoală.

„Eram supărată, credeam că nu vine nimeni”, a spus Mackenzie Moretter. Mama copilei a postat un mesaj pe Facebook în care i-a rugat pe prietenii săi virtuali să o ajute să sărbătorească ziua de naştere a lui Mackenzie. Apelul a avut un rezultat neaşteptat: peste 500 de oameni au venit la petrecere. 

Petrecerea a fost organizată într-un parc din Minnesota. Mâncarea şi băuturile răcoritoare au fost oferite gratuit de un lanţ de restaurante din oraş, după ce patronii acestuia au văzut mesajul de pe Facebook. „Mi-e greu să-mi fac prieteni la şcoală, dar graţie puţinilor prieteni pe care îi avem, vocea mea a fost auzită. Vă iubesc pe toţi!”, a spus fetița.