Petru Luhan, despre aderarea Croației: UE își asumă un membru cu probleme majore

Data publicării:
steag UE ec-2.europa.eu

Croaţia are nevoie de foarte mult sprijin financiar pentru a ajunge celelalte state din urmă. Aş spune că Uniunea Europeană îşi asumă un membru cu probleme majore. Nu vorbim doar de problemele financiare, ci şi despre nişte sisteme politice şi publice. Trebuie o reformă pe care ei nici nu au început-o”, a declarat Petru Luhan, parlamentar european din partea PDL.

Acesta susține că cei din Croația au trecut prin patru ani de recesiune politică și neliniști politice, au datorii de peste șapte miliarde de dolari, iar situația din sistemele de sănătate și de pensii publice se află la limita prăpastiei.

Este un semnal foarte bun, atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru toate statele din fosta Iugoslavie. Pentru Uniunea Europeană e un semnal bun pentru că arată că este un model de urmat, este o speranţă pentru aceste state de a adera la acest model. Se încheie un proces legat de războiul din Balcani. Această perspectiva de a adera la UE a făcut ca în aceste ţări influenţa partidelor naţionalist - extremiste să scadă”, a completat Corina Crețu, PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri