Phenianul a anunţat că a lansat două rachete de croazieră de pe un submarin

Data actualizării: Data publicării:
racheta lansata de pe submarin
Phenianul anunţă că a lansat două rachete de croazieră de pe un submarin. Foto: Profimedia

Phenianul a lansat luni două rachete de croazieră de pe un submarin, a anunţat agenţia nord-coreeană KCNA, cu câteva ore înaintea unor exerciţii militare comune între Seul şi Washington, scrie AFP.

Tirul a avut loc din largul oraşului Sinpo, situat pe coasta de est a Coreii de Nord, luni dimineaţă, potrivit KCNA.

Armata sud-coreeană, citată de agenţia Yonhap, a confirmat la rândul său că a detectat un nou tir de rachetă.

Joi, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune către Marea Galbenă, potrivit armatei sud-coreene.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat vineri armatei sale intensificarea manevrelor militare pentru un „război adevărat”, în cursul unui exerciţiu de tragere cu rachete la care a asistat fiica sa.

La începutul acestei săptămâni, Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că alimentează „intenţionat” tensiunile şi Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a doua cea mai puternică persoană din ţară, a avertizat că, dacă Statele Unite ar intercepta unul dintre testele cu rachete ale Phenianului, aceasta ar fi văzută ca o „declaraţie de război”.

Relaţiile dintre Phenian şi Seul sunt la cel mai scăzut nivel de mai mulţi ani, discuţiile fiind blocate, subliniază AFP, citată de AGerpres.

Coreea de Nord susţine de mult timp că programele sale de rachete şi nucleare au ca scop autoapărarea.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri