Phenianul amenință cu atacuri asupra unor baze americane

Data publicării:
kim 20jong 20un 20afp 20mediafax 20foto 20kcna-56031

Declaraţia Comandamentului Suprem al armatei coreene, difuzată de agenţia oficială nord-coreeană, are loc după ce Statele Unite au anunţat că bombardierele sale B-52 vor survola Coreea de Sud în cadrul unor exerciţii militare, relateazăCNN.

„Statele Unite ar trebui să nu uite că baza aeriană Anderson din Guam, de unde decolează (bombardierele) B-52, şi bazele sale navale de pe insula principală a Japoniei şi Okinawa, unde se află submarine cu propulsie nucleară, sunt în raza de acţiune a mijloacelor de atac de precizie ale țării noastre", a spus armata de la Phenian.

Phenianul a reacţionat deja la zborurile avioanelor B-52, ameninţând, miercuri, cu „riposte militare puternice" în cazul în care bombardierele continuă să survoleze peninsula coreeană.

De mai multe săptămâni, tensiunile s-au amplificat în peninsulă, din cauza lansării cu succes în decembrie 2012 a unei rachete nord-coreene, considerată de Seul şi aliaţii săi o rachetă balistică, urmată de al treilea test nuclear, în februarie, şi noi sancţiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU împotriva Phenianului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri