Sari la conținut

Phenianul ameninţă SUA cu „cea mai mare dintre suferinţe”

Coreea de Nord a avertizat luni Statele Unite că le vor provoca „cea mai mare dintre suferinţe şi dureri” în cazul în care americanii insistă ca ONU să înăsprească sancţiunile care-i sunt impuse în urma celui de-al şaselea test nuclear, relatează AFP.

Kim Jong-un defends H-bomb test

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Ministerul nord-coreean de Externe avertizează, într-un comunicat publicat de agenţia de presă oficială KCNA, că dacă ”Washingtonul introduce această rezoluţie ilegală cu privire la o însăsprire a sancţiunilor, Coreea de Nord va face astfel încât să fie absolut sigură că Statele Unite vor plăti preţul”, notează News.ro.

”Măsurile care vor fi luate vor cauza Statelor Unite cea mai mare dintre suferinţe şi dureri din istoria lor”, ameninţă ministerul.

”Lumea va fi martora modului în care Coreea de Nord îi domesticeşte pe gangsterii americani lansând o serie de acţiuni care vor fi mai dure decât îşi vor putea imagina ei vreodată”, adaugă el.

Consiliul de Securitate al ONU este chemat de Washington să se pronunţe luni asupra unor noi sancţiuni dure împotriva Phenianului, acuzat că ameninţă pacea prin programele sale înarmare nucleară şi convenţională.