Phenianul ar putea efectua astăzi un nou test balistic

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-15-08h20m28s26

Liderii de la Phenian au respins până acum orice reconciliere cu Sudul. Aflat într-un turneu în Asia de Sud-Est, şeful diplomaţiei americane, John Kerry, a făcut din nou un apel către liderii de la Phenian pentru detensionarea situaţiei. În plus, el a îndemnat China să blocheze transferurile de fonduri spre Coreea de Nord.

John Kerry a declarat că Statele Unite, China şi Coreea de Sud au o poziţie comună legată de ameninţarea nord-coreeană. Washington-ul vrea în continuare să negocieze, dar mingea se află în terenul lui Kim Jong Un. Și China a pledat pentru intensificarea eforturilor diplomatice.

Ţările vecine sunt în stare de alertă maximă. Coreea de Sud a trimis baterii antiaeriene şi sute de puşcaşi marini pe insula Yeongpyeong, care a fost atacată de Coreea de Nord acum trei ani. Iar Japonia, amenințată cu un atac nuclear de către Phenian, este cu ochii pe radare. Baterii antirachetă au fost instalate şi pe insula Okinawa, iar armata a primit ordin să intercepteze orice rachetă nord-coreeană care ar survola teritoriul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri