Sari la conținut

Phenianul îl avertizează pe Donald Trump să se abţină de la orice „remarcă iresponsabilă” în timpul turneului din Asia

Coreea de Nord l-a avertizat pe preşedintele american Donald Trump să se abţină de la orice „remarcă iresponabilă”, în prima zi a turneului maraton efectuat de liderul de la Casa Albă în Asia, informează AFP.

Rodong Sinmun, organul de propagandă al partidului unic aflat la putere la Phenian, a explicat că unii americani militează pentru destituirea lui Donald Trump deoarece declaraţiile sale virulente sunt susceptibile de a provoca un "dezastru nuclear pe continentul american", notează News.ro.

Potrivit ziarului, preşedintele american este "instabil din punct de vedere spiritual".

Nu vom renunța niciodată, nu vom şovăi și nu vom ezita în apărarea poporului nostru, a libertății noastre și a măreţului nostru drapel american. Acel drapel reprezintă valorile republicii noastre. Nici un dictator, nici un regim și nicio națiune nu ar trebui să subestimeze vreodată hotărârea americană”, afirmă Donald Trump.

Aflat la Tokyo, Donald Trump a afirmat, fără a preciza ţara, că "niciun dictator nu trebuie să subestimeze determinarea SUA".

Rodong Sinmun îl evocă pe senatorul republican Bob Corker, care prezidează comisia de Afaceri Externe, dar şi alte personalităţi americane şi susţine că acesta îl acuză pe Donald Trump că agravează fără motiv tensiunile cu Coreea de Nord.

Însă Trump nu a făcut nimic şi "provoacă în mod grav Coreea de Nord cu remarcile sale stupide", scrie jurnalul într-un editorial publicat de agenţia oficială KCNA.

"Dacă SUA comit o greşeală de interpretare în privinţa voinţei de fier a Coreei de Nord, acesta se va vedea constrânsă să declanşeze o corecţie fermă şi fără milă, mobilizând toate forţele sale", a notat Rodong Sinmun.

Preşedintele american se află într-un turneu de 11 zile în Asia, început, duminică, în Japonia.

Pe aceeași temă