Pierderi grele suferite de armata turcă în Siria

Data actualizării: Data publicării:
Syrian Kurdish Republic Of Rojava Becomes Bulwark In Battle Against ISIL
Foto: Gulliver/Getty Images

Turcia a suferit joi pierderi grele în cadrul ofensivei sale împotriva unei miliţii kurde în nord-vestul Siriei, statul-major anunţând că opt soldaţi şi-au pierdut viaţa, iar alţi 13 au fost răniţi, transmite AFP și Agerpres.

Syrian Kurdish Republic Of Rojava Becomes Bulwark In Battle Against ISIL
Foto: Gulliver/Getty Images

Acest bilanţ, prezentat de statul-major turc în două comunicate separate, face din ziua de joi una dintre cele mai sângeroase zile pentru Ankara de la declanşarea operaţiunii sale militare împotriva miliţiei kurde siriene din Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), la 20 ianuarie, în regiunea Afrin.

"În cadrul operaţiunilor de la Afrin, cinci dintre eroicii noştri colegi de arme au căzut ca martiri, iar şapte au fost au fost răniţi", a declarat statul-major în primul comunicat.

La scurt timp, statul-major a difuzat la doilea comunicat în care a anunţat că trei soldaţi şi-au pierdut viaţa şi şase au fost răniţi, fără să facă precizări asupra circumstanţelor în care s-au produs pierderile.

Numărul soldaţilor turci ucişi de la declanşarea acestei ofensive numite "Ramura de măslin" se ridică în prezent la cel puţin 40.

Ankara consideră YPG ca o organizaţie "teroristă", având strânse legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare angajată într-o gherilă sângeroasă pe teritoriul turc din 1994.

Cu toate acestea, YPG sunt susţinute de Statele Unite şi au fost vârful de lance la sol, în Siria, al coaliţiei internaţionale care luptă împotriva jihadiştilor din gruparea Stat Islamic.

Situaţia s-a complicat odată cu desfăşurarea, în urmă cu aproape două săptămâni, a unor elemente favorabile regimului de la Damasc în enclava Afrin, observatorii avertizând în legătură cu riscul sporit de conflict între forţele turce şi cele siriene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri