Pinguini în depresie din cauza vremii. Au intrat în greva foamei

Data publicării:
pinguini peruani - lp

Sunt zile triste pentru pinguinii de la centrul acvatic din oraşul Scarborough. Ploile nu mai contenesc de câteva săptămâni, aşa că păsările au devenit depresive şi refuză, pur şi simplu, să mai mănânce.

 „Aceşti pinguini au fost aduşi din Chile şi Peru şi sunt obişnuiţi mai mult cu temperaturi ridicate decât cu cele scăzute pe care le avem noi. Noi avem patru sezoane pe an, în timp ce în Peru sunt doar două”, explică Josh Saunders, îngrijitor la centrul acvatic.

Greva foamei în care au intrat pinguinii le-ar putea afecta serios sănătatea. Aşa că îngrijitorii centrului acvatic fac tot posibilul pentru a evita acest lucru - vorbesc cu ei şi încearcă să le ridice moralul, dar acest lucru nu prea dă rezultate. Prin urmare, pinguinii primesc pastile pentru stimularea poftei de mâncare.

„Acesta este medicamentul pe care li-l dăm, practic îi păcălim să ia medicamentul fără ca ei să-şi dea seama”, spune Saunders.

Conducerea centrului acvatic aşteaptă acum să vadă dacă medicamentele respective îşi vor face efectul. Dacă nu se va întâmpla aceasta, îngrijitorii pot spera doar că vremea se va îmbunătăţi, iar soarele va ieşi şi pe strada pinguinilor aduşi din îndepărtata Americă de Sud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri