Pisica primar în orașul corupților

Data publicării:
pisica electorala - ren.tv

 

FOTO: Twitter

Repetatele scandaluri de corupție care afectează acest oraș cu 650.000 de locuitori l-au ajutat pe Barsik, un motan din rasa Scottish Fold în vârstă de 18 luni, să obțină 91 la sută din intențiile de vot într-un sondaj al site-ului Altai Online, scrie AFP.

În jur de 5.400 de persoane au răspuns acestui sonsaj, efectuat la începutul lunii decembrie cu ajutorul rețelei sociale ruse Vkontakte. Oamenii nu mai au încredere în autorităţi, aşa că şi-au îndreptat speranțele către Barsik.

Fostul primar al localității a demisionat în august după ce a fost acuzat de abuz de putere. Primar din 2010, el ar fi vândut terenuri municipale unor firme conduse de membri ai familiei sale, bineînțeles, la prețuri sub cele ale pieței. Prejudiciul pentru vistieria orașului a fost de 143.000 de euro.

Fiul său, Maksim, este, la rându-i, în închisoare, în așteptarea procesului intentat pentru fraudă și escrocherie. El a fost extrădat din Thailanda, în februarie.

 

FOTO: Twitter

În vară, a fost lansată o campanie de finanțare pentru a-i permite lui Barsik să aibă propriile afișe electorale în centrul orașului.
Altai Online speră, totodată, că Barsik, cu ajutorul unui jurnalist, va putea să-i adreseze o întrebare președintelui Vladimir Putin la conferința sa de presă anuală, prevăzută pentru joi.

Sunt sigur că asta va atrage atenția și ne va permite să ne rezolvăm problemele locale și să-i atragem pe investitori”, scrie, marți, Alai Online, care îl citează pe...Barsik.

Între timp, Barsik a devenit atât de popular, încât are și propriul cântec:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri