Plan de relansare economică a Uniunii Europene

Data publicării:
jean claude juncker presedintele eurogroup afp

Jean-Claude Juncker a propus un fond de investiţii de 315 miliarde de euro, pentru următorii trei ani, menit să creeze peste un milion de noi locuri de muncă în statele membre ale Uniunii Europene.

Investiţiile publice şi private vor viza mai ales proiectele de infrastructură, sectorul energetic, domeniul internet, întreprinderile mici şi mijlocii şi educaţia.

Este un plan îndrăzneţ pentru că porneşte de la un fond de 21 de miliarde de euro, bani ce vor veni de la Comisia Europeană şi de la Banca Europeană pentru Investiţii. Restul, până la 315 miliarde de euro, ar trebui obţinuţi din investiţii. Acest lucru înseamnă că fiecare stat membru, inclusiv România, trebuie să propună o listă de proiecte care să fie finanţate prin noul mecanism. 

Trebuie să transmitem un mesaj către cetăţenii Europei şi către restul lumii: Europa a revenit în acţiune. Am promis că voi prezenta un plan ambiţios de investiţii înainte de Crăciun. Acum, o lună mai târziu, Crăciunul a venit deja! Sunt aici ca să-mi respect promisiunea”, a spus Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri