Plimbările cu elefantul se vor interzice în Cambodgia. Până când mai pot turiştii să se plimbe pe spatele elefanţilor

Data actualizării: Data publicării:
Floods Continue To Ravage Parts Of Thailand
FOTO: Paula Bronstein /Getty Images

Autorităţile cambodgiene au decis să interzică în perimetrul celebrului sit arheologic Angkor plimbările pe spatele elefanţilor, considerate o cruzime de către asociaţiile pentru protecţia animalelor, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Plimbările nu vor mai fi autorizate în parcul arheologic de la „începutul lui 2020”, a precizat pentru AFP Long Kosal, purtătorul de cuvânt al autorităţii care gestionează site-ul.

„Utilizarea elefanţilor în scopuri comerciale nu este adecvată”, a adăugat acesta, precizând că o parte dintre exemplare erau „deja bătrâne”.

Cinci dintre cele 14 pahiderme folosite pentru plimbări au fost deja transferate într-o pădure la circa 40 de kilometri distanţă.

Plimbările pe spatele elefanţilor sunt o distracţie pusă la dispoziţia turiştilor în Cambodgia, Vietnam, Laos sau Thailanda.

Această practică este denunţată de asociaţiile pentru protecţia animalelor care susţin că dresajul elefanţilor tineri este câteodată prea brutal, iar volumul de muncă repartizat acestora prea mare.

În 2016, unul dintre animale a decedat după ce a transportat turişti în jurul complexului templului Angkor Wat pe o vreme toridă. Animalul plimba turiştii de circa 45 de minute când s-a prăbuşit la pământ.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri