Sari la conținut
News Alert

PMP solicită Președinției și Guvernului măsuri pentru protejarea României în fața valului de imigranți

Foto: Gulliver/Getty Images

„Deși criza refugiaților este problema numărul unu pe agenda liderilor europeni, la București, șeful statului este mult prea ocupat cu vizitele externe, iar prim-ministrul cu vizitele la DNA. Între timp, criza se acutizează, iar România nu are un plan coerent de acțiune pentru gestionarea eficientă a problemei”, se arată într-un comunicat de presă al PMP.

PMP adresează mai multe întrebări autorităților privind această problemă: „suntem pregătiți logistic pentru acest val de refugiați și în perspectiva altor valuri ce ar putea urma?”, „care este capacitatea de preluare a refugiaților și cum va fi gestionată situația în cazul în care numărul acestora vă crește?”, „la ce riscuri este supusă populația României?”, „suntem de pregătiți pentru a reacționa prompt eventualelor pericole?”, „care sunt costurile pe care România le are de suportat în cazul găzduirii unui număr de refugiați pe teritoriul țării noastre?”, „care este poziția României în privința cotelor repartizării refugiaților?”.

„Sunt doar câteva întrebări la care conducerea României nu are, deocamdată, niciun răspuns. Prin urmare, PMP cere președintelui Klaus Iohannis și premierului Victor Ponta elaborarea de urgență a unui plan de acțiune pentru gestionarea eficientă a crizei, astfel încât românii să se simtă în siguranță în țara lor. De asemenea solicităm convocarea unui CSAT în care să se stabilească o strategie și nu să se aștepte până în ultima clipă”, se mai arată în comunicat PMP.

Pe aceeași temă