Polemică în Turcia. Premierul Recep Erdogan declară război căminelor studenţeşti mixte

Data publicării:
premierul turc erdogan mfax-4

Cum pot un băiat şi o fată să locuiască în aceeaşi casă? Aţi accepta aşa ceva pentru fiica sau fiul vostru? Dacă e nevoie de o reglementare legală, o să facem acest lucru”, Recep Erdogan, premierul Turciei.

Recep Erdogan, lider al unui partid cu influenţe islamiste, susţine că nu este normal ca fetele şi băieţii să locuiască în aceeaşi clădire, deoarece acest lucru are impact negativ asupra rezultatelor lor şcolare.

Nu vor mai fi cămine în care să locuiască şi băieţi şi fete. Sunt plângeri serioase în cazul băieţilor şi fetelor care stau în acelaşi apartament”, a mai spus premierul Turciei.

Opoziţia îl acuză însă pe şeful guvernului că vrea să islamizeze societatea turcă.

Guvernul vrea să transforme Turcia într-o ţară din Orientaul Mijlociu. Trebuie să fim atenţi. În Arabia Saudită femeile se luptă pentru dreptul de a şofa. Să nu ne mirăm dacă interdicţia va fi aplicată şi la noi”, a declarat Kemal Kilicdaroglu, liderul principalului partid de opoziţie.

Oamenii consideră că premierul ar trebui să îşi bată capul cu probleme mai serioase.

75 la sută dintre căminele studenţeşti mixte au fost deja desfiinţate. Nu este pentru prima oară când Recep Erdogan încearcă să impună propriile valori religioase şi conservatoare societăţii turce, majoritar laică. El le-a recomandat recent femeilor să aibă cel puţin trei copii şi a restricţionat dreptul la avort.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri