Polițiștii canadieni au arestat un bărbat care a mințit că este un soldat al Statului Islamic

Data actualizării: Data publicării:
Jihadist - Guliver GettyImages
Foto: Guliver / Getty Images

Polițiștii canadieni au arestat un bărbat în vârstă de 25 de ani, care a mințit cu privire la apartenența sa la organizația teroristă Stat Islamic, potrivit The Guardian.

Shehroze Chaudhry a atras atenția oficialilor și autorităților în urma lansării podcast-ului „Califatul”, în care se lăuda cu crime infiorătoare ale căror victime ar fi fost civili nevinovați. Chaudhry a declarat și presei, în repetate rânduri, că a călătorit în Siria în 2016 pentru a se alătura grupării teroriste ISIS și pentru a comite acte teroriste. Polițiștii au stabilit, însă, că bărbatul a inventat aceste scenarii, după ce presa a semnalat discrepanțe în relatarea ulterioară a evenimentelor.

„Declarațiile false pot crea un sentiment de frică în rândul comunității noastre și pot da iluzia că există o amenințare potențială pentru canadieni atunci când ea, de fapt, nu există. Prin urmare, Poliția Regală Canadiană ia aceste afirmații foarte în serios", a declarat Christopher deGale, șeful echipei de securitate națională a RCMP.

În urma unei anchete, bărbatul a fost acuzat de „incitare la teama privind activitățile teroriste” și va apărea în fața tribunalului pe 16 noiembrie, potrivit RCMP.

 

Editor : Iulia Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri