Polonezii ar putea intra în SUA fără vize

Data publicării:
06022013 20m 20polonia 20refuz-48069

Polonezii ar putea călători în curând fără vize în Statele Unite. Candidatura Poloniei la programul „Visa Waiver” a fost reintrodusă pe agenda Congresului american. Propunerea vine din partea mai multor congresmeni republicani şi democraţi.

România aspiră demult să intre în programul care i-ar scuti pe cetăţenii săi de necesitatea vizelor pentru Statele Unite. Potrivit autorităţilor americane, însă, ţara noastră nu îndeplineşte condiţiile impuse de program, care prevăd o rată de refuz a vizelor de cel mult trei la sută. Pe când rata de refuz pentru cetăţenii români se ridică la 17%.

Rata de refuz a vizelor de intrare în SUA pentru cetățenii români a coborât, în anul fiscal 2012, cu mai bine de cinci procente, ajungând la 17%. Nouă state membre UE au o rată de refuz a vizelor mai mare decât a României. În prezent, România, Polonia şi Bulgaria sunt singurele ţări membre UE care au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite, ele nefiind incluse în programul „Visa Waiver”, pe motiv că au o rată de respingere a cererilor de viză mult peste limita de 3%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri