Sari la conținut
News Alert

Polonia va primi numai 100 de refugiați, pe care i-a verificat minuțios

 

Beata Szydlo (dreapta), premierul Poloniei, nu este de acord cu cotele de refugiați impuse. FOTO: Gulliver/Getty Images 

Fostul executiv de la Varșovia, condus de liberala Ewa Kopacz, a acceptat în cele din urmă cotele obligatorii de refugiați impuse la Consiliul european de Justiție și Afaceri Interne din 22 septembrie, deși anterior promisese că nu o va face. 

Odată ajunși la putere în urma alegerilor legislative din octombrie, conservatorii partidului Lege și Justiție (PiS) au avertizat că iau în calcul să refuze aplicarea respectivelor cote, majoritatea populației poloneze fiind, conform sondajelor, ostilă primirii migranților musulmani. 

În declarația de astăzi, premierul Beata Szydlo a precizat că refugiații care vor fi primiți în Polonia au fost verificați cu mare atenție, astfel încât printre ei să nu se regăsească islamiști radicali sau posibili teroriști. 

Șefa executivului de la Varșovia a insistat că problema afluxului de migranți trebuie rezolvată în afara granițelor Europei, nu prin măsuri cum ar fi împărțirea acestora între țările blocului comunitar.   

Pe aceeași temă

Cai troieni?

Şeful formal şi şeful real al Guvernului de la Bucureşti au păşit într-un teritoriu cu numeroase necunoscute, în care...