Postul francofon TV5Monde, piratat de hackeri care se revendică drept membri ai Statului Islamic

Data publicării:
tv5monde

ACTUALIZARE 11:45 Autoritățile franceze au deschis o anchetă. Premierul Manuel Vallas a declarat că este vorba despre un act terorist, care aduce o atingere inacceptabilă libertății de informare și de expresie.

Message d'Yves Bigot, Directeur général de TV5MONDE suite à la cyber-attaque de la chaîne.

Posted by TV5MONDE on Wednesday, April 8, 2015

„Nu mai suntem în măsură să emitem pe niciunul dintre canalele noastre. Site-urile şi reţelele sociale nu se mai află sub controlul nostru şi afişează revendicări SI", a declarat Yves Bigot.

Pe contul de Facebook al TV5Monde, hackerii au postat documente de identitate şi CV-uri ale rudelor unor militari francezi implicaţi în operaţiuni împotriva Statului Islamic.

TV5Monde părea să fi preluat controlul asupra paginilor de Facebook după două ore de la atacul informatic, însă pe post, spre miezul nopții, apărea în continuare un ecran negru, potrivit presei franceze. Site-ul TV5Monde era încă nefuncțional, joi dimineață, în jurul orei 8:00, ora României.

„Soldaţi francezi, staţi departe de Statul Islamic! Aveţi şansa să vă salvaţi familiile, profitaţi de ea”, avertiza mesajul hackerilor postat pe Facebook. „În numele lui Allah, Atotmilostivul, CyberCaliphate-ul îşi continuă jihadul cibernetic împotriva inamicilor Statului Islamic", continua mesajul.

Preşedintele francez François Hollande este acuzat în mesaj că a comis „o greşeală de neiertat” purtând „un război care nu serveşte la nimic”, iar CyberCaliphate-ul, avertizau hackerii, este „pe cale de a căuta familiile militarilor care s-au vândut americanilor".

TV5Monde difuzează programe în întreaga lume.

Franţa face parte dintr-o coaliţie militară internaţională antijihadistă condusă de către Statele Unite, care efectuează de mai multe luni atacuri aeriene în Irak şi în Siria, ţări în care islamiștii au cucerit teritorii vaste şi au proclamat un „califat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri