Posturile din India pentru care au aplicat 25 de milioane de oameni. Mai mult decât întreaga populație a României

Data publicării:
shutterstock_182338229

25 de milioane de oameni au aplicat pentru 90.000 de joburi scoase la concurs de compania națională de căi ferate a Indiei. Situația îl pune în dificultate pe prim-ministrul Narendra Modi, care a promis că va crea 100 de milioane de joburi până în 2022.

shutterstock_182338229
Foto: shutterstock.com

Modi a ajuns la putere în 2014, cu promisiunea că va redresa a treia ce mai mare economie a Asiei și va crea locuri de muncă pentru o populație a Indiei în continuă creștere, scrie aljazeera.com.

Compania națională de căi ferate are momentan 1,3 milioane de angajați și caută zeci de mii de oameni pentru posturi de conductori, tehnicieni, tâmplari, inspectori de căi ferate, printre multe altele. Cei 90.000 de angajați vor lucra împreună pentru a îmbunătăți siguranța pe a patra cea mai mare rețea de căi ferate din lume.  

Cele 25 de milioane de CV-uri de la indieni în căutarea unui loc de muncă s-au strâns în aproximativ o luna. Aplicanții vor da un test disponibil în 15 limbi și vor susține o probă fizică. Candidații trebuie să îndeplinească și alte criterii, diferențiate în funcție de sexul aplicanților.

Este o provocare de ordin logistic să treci prin atât de multe CV-uri, însă reprezentanții companiei sunt încrezători că vor face față.

Compania de căi ferate este cel mai mare angajator din India. Acum se află în mijlocul unui complicat proces de modernizare, pentru care se vor cheltui nu mai puțin de 130 de miliarde de dolari.

Rata șomajului în India a atins în februarie un nivel record al ultimelor 15 luni - 6,1%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri