Sari la conținut

Povestea ciclistului care a fentat moartea de două ori. Şi-a schimbat în ultimul moment biletele la cursele Malaysia Airlines

Acum patru luni, ciclistul Maarten de Jonge, care participase la o competiţie în Malaezia, trebuia să se îmbarce în cursa MH370 a Malaysia Airlines de la Kuala Lumpur către Beijing. De aici, sportivul urma să ia un alt avion către Taiwan.

În cele din urmă, Maarten de Jonge a decis să-şi schimbe biletul cu altul la o cursă directă către Taipei. O decizie inspirată a ciclistului pentru că la 8 martie avionul cu 239 de oameni la bord a dispărut în oceanul Indian şi nu a fost găsit nici până în ziua de azi.

„La acea dată, zborul Malaysia Airlines care nici acum nu s-a găsit, a plecat din Kuala Lumpur. Puteam să fi fost eu în avionul dispărut”, spunea atunci Maarten de Jonge.

Norocul i-a surâs şi a doua oară lui Maarten de Jonge care avea bilet pentru cursa MH17, tot a Air Malaysia, care a fost doborâtă de o rachetă în estul Ucrainei. El a decis în ultimul moment să nu se mai îmbarce şi a plecat la sfârşitul acestei săptămâni cu o altă cursă către Asia.

„Cât de fericit sunt pentru mine şi familia mea că am luat acest zbor şi am renunţat la celălalt în ultimul moment. Povestea mea este nimic în comparaţie cu nenorocirea care a lovit atâţia oameni. Am avut noroc de două ori”, a declarat pentru postul de radio public din Olanda ciclistul care a scăpat de două ori de moarte.

(Mesaj postat pe Twitter în 17 iulie)

De altfel, imediat după ce cursa MH17 Air Malaysia s-a prăbuşit pe 17 iulie, Maarten de Jonge a postat pe contul său de Twitter mesajul „accident de avion în Ucraina, dacă aş fi plecat azi, atunci ..” lăsând să se înţeleagă că ar fi fost mort alături de alte sute de oameni.

(Fotografia postat pe Twitter în 1 martie 2014)