Povestea francezului cu frică de zbor care s-a catapultat dintr-un supersonic, după ce colegii de birou au vrut să-i facă o surpriză

Data actualizării: Data publicării:
avion Mirage Rafale
Foto: Profimedia Images

Colegii de birou ai unui francez în vârstă de 64 de ani s-au gândit să-i facă acestuia o surpriză, sub forma unui zbor de agrement într-un avion militar Rafale supersonic, cu două locuri. În timpul zborului, francezul a intrat însă în panică şi s-a catapultat. Din fericire, paraşuta a funcţionat, iar bărbatul a aterizat, fără probleme, pe un câmp aflat în apropierea graniţei cu Germania, informează CNN, care citează un raport al autorităţii aeronautice franceze, recent dat publicităţii.

Astfel, ceea ce se dorea iniţial a fi o surpriză plăcută din partea firmei (care a dovedit, cu acest prilej, cât de bine îşi cunoaşte angajaţii) s-a terminat prost şi foarte aproape de o tragedie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Odată ajuns la baza aeriană de la Saint-Dizier, din nord-estul Franţei, bărbatul de 64 de ani (al cărui nume nu a fost făcut public) a realizat în ce consta surpriza colegilor săi şi a devenit extrem de agitat. Acesta nu îşi exprimase niciodată dorinţa de a zbura într-un avion militar şi nu avea niciun fel de pregătire militară.

Înaintea zborului în avionul Rafale, care poate atinge o viteză de 1,400 de kilometri pe oră, francezul se afla, practic, „în tahicardie”, cu un puls între 136 şi 142 de bătăi pe minut, conform echipei de investigatori care a cercetat cauzele acestui incident.

Cu toate acestea, bărbatul a acceptat provocarea şi a urcat în avion.

La altitudinea de 800 de metri, pilotul a cabrat iar avionul a început să urce. În acest moment, pasagerul a intrat în panică şi a încercat să se agaţe de ceva.

„Un reflex involuntar, provocat de stres şi mişcarea bruscă a avionului”

Din nefericire, acel ceva de care s-a agăţat a fost fix butonul de catapultare. În consecinţă, bărbatul de 64 de ani a părăsit, brusc, aeronava.

Pentru ca necazul să fie complet, casca pasagerului, care  nu era bine fixată, s-a desprins şi ea în timpul catapultării.

Din fericire, francezul nu s-a accidentat în timpul acestei manevre şi a aterizat în siguranţă pe un câmp aflat în apropierea graniţei franco-germane. El a fost dus ulterior la un spital din zonă, pentru investigaţii suplimentare.

Pilotul nu s-a catapultat şi a reuşit să aterizeze apoi cu avionul în siguranţă.

Conform rezultatelor anchetei, eroarea a fost cauzată de „un reflex involuntar, provocat de stres şi mişcarea bruscă a avionului”.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri