Povestea impresionantă a doi bărbați care poartă în acelaşi timp aceeaşi pereche de pantofi

Data publicării:
adli mansour

Doi tineri din orașul Gaza, care și-au pierdut fiecare câte un picior, împart, nu doar o prietenie sinceră, dar și o pereche de pantofi.

Adli Obeid și Mansour Al-Qerim, cu vârste de 25, respectiv 24 de ani, au suferit amândoi amputări de picioare din cauza atacurilor aeriene, notează BBC.

Adli și-a pierdut piciorul drept la începutul anului 2011 în timpul unui bombardament israelian asupra orașului Gaza. La doar șapte luni distanță, prietenul lui, Mansour a suferit un accident similar și a fost nevoie să i se amputeze piciorul stâng.

Mansour și cu mine eram prieteni de când eram foarte tineri, după accidente, ne-am apropiat și mai mult. Suntem ca frații. Poți să spui că suntem suflete pereche”, povestește Adli, potrivit New China.

Cei doi își petrec mult timp împreună: merg cu motocicleta, se plimbă pe străzile din Gaza. Adli ține ghidonul și folosește frâna când e nevoie, iar Mansour schimbă vitezele, conform instrucțiunilor prietenului său.

Mansour spune că inițial i-a fost frică să meargă astfel cu motocicleta. „M-a asigurat însă că va fi bine, am încercat și am reușit. Am început să schimb vitezele pentru el, în timp ce el controlează direcția și frâna”, spune Mansour.

În ciuda diazbilităților, ei duc o viață normală pentru vârsta lor. Amândoi sunt căsătoriți și au copii.

Deseori oamenii care îi văd pe stradă sunt surprinși de bunăstarea celor doi care par veseli mereu.

Adli și Mansour primesc ajutor psihologic pentru trauma suferită în timpul atacului aerian. Peste 25.000 de oameni au fost răniții în ultimii 10 ani în Fâșia Gaza.

Ei merg împreună la cumpărături, unde se consultă legat de ce haine să își cumpere, dar mai ales ce pantofi.

Când ne cumpărăm pantofi, luăm împreună o singură pereche”, afirmă Mansour, spunând că mulți vânzători de pantofi sunt uimiți.

Uneori aleg eu, alteori alege el perechea de pantofi, uneori ne punem mai greu de acord”, adaugă Mansour.

Viețile noastre sunt normale, ducem o viață asemănătoare celorlalți oameni. Mulți cred că ne-a fost distrusă viața pentru că ne-am amputat câte un picior. Nu e deloc așa, avem un viitor frumos”, adaugă Mansour.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri